1. Een woonoplossing op maat
  2. Duurzaam bouwen
  3. Volledige begeleiding van A tot Z

Is een kangoeroewoning de oplossing?

Misschien heeft u er al eens van gehoord, een kangoeroewoning. Maar wat is het nou precies? Een kangoeroewoning is een huis waar meerdere gezinnen onder één dak wonen. Ze delen een gezamenlijke voordeur maar leven in aparte leefruimtes. Bij gezinnen die een kangoeroewoning kopen staat vaak een ding centraal, zorg verlenen in de vorm van mantelzorg. Een groot nadeel van een kangoeroewoning is dat het vaak een definitieve woonoplossing is en dat er weinig te koop staan. Om deze reden zijn mantelzorgwoningen steeds populairder. Deze kunnen namelijk eenvoudig worden geplaatst in uw tuin en mocht de zorg niet meer nodig zijn, kunt u de mobiele zorgwoning verkopen.

Bekijk onze mantelzorgwoningen
 

Kangoeroewoning te koop

Zoals aangeven is het een groot nadeel dat er weinig kangoeroewoningen te koop zijn. Het zijn met name woningcorporaties die een aantal woningen verhuren en dit verloopt vaak via de gemeente. Indien een van de huurders vertrekt of komt te overlijden moet u vaak de woning verlaten. Bij het kopen van een mantelzorgwoning heeft u hier geen last van. Of u nu bij de mantelzorgontvanger wilt wonen of de hulpbehoevende bij u op het erf intrekt, met een zorgwoning in de tuin is het beide mogelijk. Continental Zorgwoningen biedt bij het gehele proces ondersteuning, van ontwerp tot plaatsing.

Informatie aanvragen
 

Het grote voordeel van een mantelzorgwoning ten opzichte van een kangoeroewoning

Als een persoon in een huishouden door overlijden of verhuizing geen mantelzorg meer nodig heeft, dan moeten de huurder van een kangoeroewoning vaak een andere woning zoeken. Heeft u de woning gekocht? In het huis zijn dan vaak aanpassingen gedaan om op een zo goed mogelijke manier zorg te verlenen. Deze aanpassingen hebben vaak een flink prijskaartje en moeten bovendien ook weer verwijderd worden. Het voordeel van een mantelzorgwoning kopen is dat u de woning mag houden. Als de mantelzorg stopt, moet u wel de badkamer en keuken verwijderen. Zo kan de mantelzorgwoning nog dienst doen als kantoor of opslag. Dit is vaak een perfecte oplossing voor bewoners in het buitengebied. Of als u de woning heeft gekocht bij Continental Zorgwoningen helpen wij u graag bij de doorverkoop van uw woning.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een mantelzorgwoning?

Neem contact met ons op

Onze mantelzorgwoningen