Over mantelzorgwoningen

Waarom een mantelzorgwoning kopen

Een mantelzorgwoning kopen stelt vooral oudere mensen in staat om langer zelfstandig te wonen met behulp van familie of vrienden die mantelzorg verlenen. Wanneer u als mantelzorger dichter bij de persoon wilt wonen waarvoor u zorgt, dan bestaat de mogelijkheid om een mantelzorgwoning te laten bouwen en te plaatsen bij uw woning.
Lees de mogelijkheden

De voordelen van een mantelzorgwoning kopen

Wanneer u ervoor kiest om een mantelzorgwoning te kopen of huren, dan biedt dit zowel voordelen voor de mantelzorger als voor de mantelzorgontvanger. Doordat u dicht bij elkaar woont kan de zorg snel en eenvoudig plaatsvinden.
Lees de voordelen

Regelgeving en vergunningen

Welke regels en vergunningen gelden er nu precies voor mantelzorgwoningen? In principe is het plaatsen van een mantelzorgwoning vergunningsvrij. Wel moet u rekening houden met de wettelijke vereisten voor een mantelzorgwoning en de algemene regels voor bijgebouwen. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
Lees de regels

Een mantelzorgwoning van ontwerp tot plaatsing

Ten eerste bespreekt u tijdens het eerste gesprek uw zorgwensen, met die informatie gaat ze aan de slag en ontvangt u een concept plattegrond. Na het adviesgesprek worden de definitieve plattegronden gemaakt en een visualisatie. De bouw kan dan van start gaan om vervolgens de zorgwoning te plaatsen bij uw thuis.
Lees de vijf stappen

Mantelzorgwoning kopen of huren

Het kopen van een mantelzorgwoning is een solide investering. De vraag naar mantelzorgwoningen blijft stijgen. Door de vergrijzing en bezuinigingen in de zorg besluiten veel mensen zelf de zorg voor een dierbare op zich te nemen. Indien u de zorgwoning niet meer gebruikt voor de functie mantelzorg, kunt u deze eenvoudig verkopen en weghalen.
Lees meer

Kangoeroewoning kopen

Misschien heeft u er al eens van gehoord, een kangoeroewoning. Maar wat is het nou precies? Een kangoeroewoning is een huis waar meerdere gezinnen onder één dak wonen. Ze delen een gezamenlijke voordeur maar leven in aparte leefruimtes. Bij gezinnen die een kangoeroewoning kopen staat vaak een ding centraal, zorg verlenen in de vorm van mantelzorg.
Lees meer