1. Woonoplossingen op maat
  2. Snelle levertijden
  3. Alle expertise onder één dak

Mantelzorgwoning bouwen

Wanneer dierbaren zorg nodig hebben denkt u waarschijnlijk direct aan een verzorgingstehuis. Maar wist u dat het ook mogelijk is om een mantelzorgwoning te laten bouwen, aan huis of in de tuin? Op deze manier kunt u uw dierbaren zo lang mogelijk verzorgen vanuit hun vertrouwde omgeving. Bovendien kan Continental Zorgwoningen de zorgwoning bouwen aan de hand van uw wensen en eisen. Zo kunt u of de hulpbehoevende zorgeloos wonen in een onderkomen dat volledig op maat gemaakt is. Ook een zorgwoning laten bouwen die volledig is ingericht op uw woonbehoefte of van de persoon die verzorging nodig heeft? Lees dan verder en ontdek de mogelijkheden. 

Bekijk onze zorgwoningen
 

Mantelzorgwoning laten bouwen door Continental Zorgwoningen

Dankzij de jarenlange ervaring van Continental Zorgwoningen bent u bij ons in goede handen om een mantelzorgwoning te laten bouwen. Voorafgaand aan de levering vinden een aantal stappen plaats om er zeker van te zijn dat de woning voldoet aan uw wensen. Zo vindt er eerst een gesprek plaats, waarbij gekeken wordt naar zaken rondom de woning. U kunt hierbij denken aan onderwerpen zoals de plaatsing, bepaalde zorgbehoeften en de wensen met betrekking tot de zorg. Bovendien houdt Continental Zorgwoningen rekening met uw budget. Zo is er voor iedere portemonnee wel een passende woning en financieringsmogelijkheid te vinden. 

Wanneer alle wensen in kaart zijn gebracht, gaat Continental Zorgwoningen aan de slag met een concept plattegrond om de mantelzorgwoning te bouwen. Als u hiermee akkoord gaat, zal een definitieve plattegrond gemaakt worden, waarna de bouw van start kan gaan. Ten tijde van de bouw kunt u op meerdere momenten een kijkje komen nemen bij de woning, om zo te zien of alles naar wens verloopt. Zodra de woning geleverd wordt, zal Continental Zorgwoningen ook de infrastructuur aansluiten. Aangezien het mogelijk is om de woning aan het huis of in de tuin te plaatsen, kunt u er ook voor kiezen om een tuin of terras aan te leggen bij de woning. 

Vraag meer informatie aan

Waarom een zorgwoning bouwen?

Een zorgwoning bouwen is niet niks, maar dankzij de vele voordelen voor zowel de mantelzorger als de mantelzorgontvanger zult u geen spijt hebben van deze investering. Doordat de mantelzorgwoning aan uw eigen huis of aan het huis van de hulpbehoevende geplaatst kan worden, is het eenvoudig om zorg te verlenen. U heeft geen reistijd en reiskosten en bent altijd in de buurt van de hulpbehoevende. Bovendien kan de mantelzorgontvanger zelfstandig blijven wonen. 

Dankzij de vele mogelijkheden met betrekking tot de zorgfaciliteiten kan de woning geheel naar wens worden geleverd. Zo kan er eenvoudig een plafond- of toiletlift geplaatst worden. Aangezien Continental Zorgwoningen de woning binnen zes tot acht weken levert, hoeft u niet lang te wachten tot de woning bewoond kan worden. Indien blijkt dat de zorgwoning in de toekomst overbodig is, kan Continental Zorgwoningen bemiddelen bij de verkoop. Hierdoor kunt u het onderkomen eenvoudig van de hand doen en van uw grond laten halen. 

 

Waarom een mantelzorgwoning laten bouwen door Continental Zorgwoningen?

✦ Duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen
✦ Sleutelklare oplevering
✦ Goede en persoonlijke begeleiding en nazorg
✦ Alle expertise onder één dak
✦ Woonoplossing op maat, voor u gemaakt
✦ Bemiddeling bij doorverkoop

Bent u benieuwd geworden naar wat Continental Zorgwoningen voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op om de opties voor een zorgwoning bouwen te bespreken.

Neem contact met ons op

Onze mantelzorgwoningen

🔔 Welke regels gelden er voor de bouw van een mantelzorgwoning?

Voor het plaatsen en bouwen van een mantelzorgwoning heeft u in principe geen omgevingsvergunning nodig. De regels voor het bouwen van een mantelzorgwoning zijn vergelijkbaar met die van het bouwen van een garage. U moet echter wel rekening houden met de algemene regels voor bijgebouwen en de wettelijke vereisten voor een mantelzorgwoning. Mocht u vragen hebben over welke regels en wetten voor u gelden bij het bouwen van een zorgwoning, dan kunt u contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

🏡 Is het mogelijk om een mantelzorgwoning te bouwen in mijn tuin?

Een mantelzorgwoning laten bouwen in uw tuin in zeker mogelijk. Bij Continental Zorgwoningen kunt u namelijk een op maat gemaakte mantelzorgwoning laten bouwen in uw tuin. Hierbij wordt rekening gehouden met de zorgbehoeftes en wensen van de mantelzorgontvanger. Wij begrijpen als geen ander dat de vraag om zorg zeer acuut kan zijn, daarom leveren wij onze mantelzorgwoningen altijd binnen zes tot acht weken.

🛋 Wat zijn de voordelen van een mantelzorgwoning laten bouwen?

Een mantelzorgwoning laten bouwen biedt u de mogelijkheid om mantelzorg te verlenen aan uw dierbare op elk gewenst moment. Zo heeft u uw dierbare altijd in de buurt en kan hij of zij zelfstandig blijven wonen. De mantelzorgwoning zal volledig worden gebouwd naar uw wensen en behoeften, zodat u in alle rust kunt zorg verlenen.