3 antwoorden op uw meestgestelde vragen over een mantelzorgwoning

U hoort en ziet het waarschijnlijk steeds vaker voorbij komen: mensen die in hun tuin een mantelzorgwoning laten plaatsen of juist hun intrede doen in een prefab woning. Een steeds populairder wordend fenomeen dat betrokkenen verschillende voordelen kan bieden. Denkt u er ook over om een zorgwoning te kopen en deze in uw tuin te laten plaatsen, maar heeft u nog enkele prangende vragen? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven wij u een verlossend antwoord op de meestgestelde vragen over het laten plaatsen van een zorgwoning in de tuin.

Mantelzorgwoning kopen

Vraag 1 - Waarom een mantelzorgwoning?

Een zorgwoning kopen is een verlichtende oplossing voor wie verantwoordelijk is voor de zorg van zijn of haar dierbaren. Dit kan een geschikte oplossing zijn als uw vader, moeder of ander persoon die dichtbij u staat dagelijks zorg nodig heeft. Of u nu jong of oud de juiste zorg wilt bieden, een mantelzorgwoning is een mooi dicht-bij-huis-alternatief voor een bejaarden- of verzorgingshuis. Zo hoeft u als verzorger niet iedere dag in de auto te stappen en staat u binnen mum van tijd op de stoep om de hulpbehoevende te ondersteunen met mantelzorg. Bovendien hoeft de mantelzorgontvanger niet onnodig te verhuizen vanuit zijn of haar vertrouwde omgeving. Een mooie oplossing die waarschijnlijk alle betrokkenen een fijn en geruststellend gevoel bezorgt.

Vraag 2 - Hoe wordt een mantelzorgwoning ingericht?

Als u ervoor kiest om een zorgwoning te kopen of zelf besluit om intrede te doen in de woning, kunt u de woning volledig naar uw eigen smaak inrichten. Bovendien heeft u keuze uit verschillende soorten woningen, waardoor er voor ieder wat wils tussen zit. Indien u de mantelzorgwoning laat bouwen voor een hulpbehoevende dierbare, is het mogelijk om de benodigde aanpassingen te doen. Hierbij kunt u denken aan een trap- en plafondlift, maar ook aan een installatie om eenvoudig te wassen en te spoelen. Dankzij de vele mogelijkheden van Continental Zorgwoningen en de jarenlange expertise op het gebied van het bouwen van zorgwoningen, krijgt u de beste woonoplossingen op maat.

Mantelzorgwoning

Vraag 3 - Waar plaats ik een mantelzorgwoning?

Voor de mantelzorgontvanger is een zorgwoning in de tuin of aan huis een uitkomst. Zeker wanneer u of uw dierbare afgelegen woont en ervoor gekozen wordt om de mantelzorgwoning in het buitengebied te plaatsen, brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Zo bent u niet gebonden aan verpleeghuizen die zich ver weg bevinden en kunt u zelf zorg verlenen. Bovendien is er in een buitengebied genoeg ruimte beschikbaar voor een zorgunit. Dankzij de soepele regels zijn er weinig voorwaarden verbonden aan het laten plaatsen van de woning en krijgt uw vader of moeder dicht bij huis de zorg die nodig is.

Waarom kiezen voor Continental Zorgwoningen? 

U kunt bij Continental Zorgwoningen altijd aankloppen als u op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardige mantelzorgwoning. Dankzij de volledige begeleiding van A tot Z geniet u van een persoonlijke en betrokken werkwijze. Ook heeft Continental Zorgwoningen alle expertise in huis voor het leveren van maatwerk bij mantelzorgwoningen, de inrichting en de stoffering. U bent dus in de juiste handen bij ons.

Ook een zorgwoning kopen? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met Continental Zorgwoningen.

Neem contact met ons op

Bekijk ook onze andere blogs