3 voordelen van een mantelzorgwoning

Wellicht bent u momenteel mantelzorger of oriënteert u zich alvast op de periode waarin een dierbare, zoals een hulpbehoevende ouder, intensieve zorg nodig heeft. Vroeg of laat krijgen velen hier mee te maken. Een belastende taak die veel energie kan kosten en vaak veel impact heeft op alle betrokkenen. Bovendien gaat er vaak aanzienlijk veel reistijd en geld mee gemoeid, waardoor het voor de verzorger een extra belasting kan vormen. In dat geval is een mantelzorgwoning aan huis een uitkomst. Dit is de oplossing die voor zowel de mantelzorger als voor de mantelzorgontvanger verschillende voordelen kan bieden. Als u benieuwd bent naar de drie voordelen van een mantelzorgwoning aan huis, is dit artikel de moeite waard om door te lezen.

Uw dierbare dicht bij huis

Verzorgingstehuizen raken overvol en de kans dat uw hulpbehoevende dierbare op de juiste plek komt om de zorg te ontvangen die hij of zij nodig heeft, wordt steeds schaarser. Daarnaast is het voor mantelzorgontvangers vaak fijner als zij zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. In dat geval kunt u overwegen om een zorgwoning aan huis aan te schaffen. Deze woning kan eenvoudig en snel in de tuin of aan huis geplaatst worden. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet dagelijks in de auto te stappen om uw ouders te bezoeken en bent u altijd in de buurt om de zorg te bieden die nodig is.

Drie voordelen van een mantelzorgwoning

Niet afhankelijk van zorgcoöperaties

Nu de verwachting is dat steeds meer mensen langer thuis blijven wonen en daar thuiszorg ontvangen, neemt de druk op de zorg toe. Dankzij het verlenen van mantelzorg hoeven er geen andere zorginstanties aan te pas te komen. Een groot voordeel voor de mantelzorgontvanger, aangezien deze persoon geen maanden of zelfs jaren hoeft te wachten op de hulp die hij of zij nodig heeft. Zo wordt hij of zij vanuit de zorgwoning in de tuin of aan het huis verzorgd door een bekende, wat een veilig gevoel biedt.

Eenvoudig aan te passen bij verandering

Een mantelzorgwoning aan huis wordt volledig op maat gemaakt om in de wensen en behoeften van de zorgontvanger te voorzien. Ook als de zorgwensen veranderen biedt Continental Zorgwoningen een helpende hand en kan de woning eenvoudig worden aangepast. Of er nu behoefte is aan een plafondlift of aan een uitgebreide spoel- en föhninstallatie, wij doen er alles aan om de woning aan te laten sluiten bij uw zorgeisen. Daarnaast kan de woning naar uw eigen smaak worden ingericht. Zo kunt u zelf beslissen van welke inrichting en stoffering de woning moet worden voorzien. Dankzij onze persoonlijke en betrokken werkwijze krijgt u begeleiding van A tot Z. U wordt meerdere malen uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de bouw van de woning, waardoor u altijd op de hoogte blijft. Continental Zorgwoningen heeft jarenlange expertise op het gebied van het bouwen van zorgwoningen, waardoor wij u in ieder proces uitstekend kunnen helpen en adviseren. 

Ook op zoek naar een zorgwoning met de hoogste kwaliteitseisen? Aarzel niet en neem contact op met Continental Zorgwoningen om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op

Bekijk ook onze andere blogs