Hoeveel kost een mantelzorgwoning?

Als u mantelzorg ontvangt of verleent aan iemand in uw directe omgeving, vraagt u zich natuurlijk af op welke manier dit het beste tot stand kan komen. Een mantelzorgwoning kan in dit geval de oplossing zijn. Echter spelen bij het kopen van een mantelzorgwoning verschillende aspecten een rol. Zo kan het type mantelzorgwoning en de prijs van invloed zijn op de keuze die u maakt.

Continental Zorgwoningen biedt daarom zorgwoningen met prijzen voor ieder budget. U bent bij ons dus in goede handen als u overweegt om een mantelzorgwoning te kopen voor een goede prijs. Bovendien zijn de mantelzorgwoningen aan te passen naar persoonlijke zorgwensen en behoeften, waardoor u of de hulpbehoevende altijd in staat is om te wonen op maat. Hierdoor komt er geen verzorg- of verpleeghuis aan te pas en verblijft de mantelzorgontvanger in een vertrouwde omgeving.

Mantelzorgwoning kopen

Geen enkele woning is hetzelfde

Dankzij de gevarieerde zorgunits van Continental Zorgwoningen is er voor iedere mantelzorgontvanger een geschikte woonoplossing op maat. Bovendien staan de wensen en behoeften van de bewoner centraal, en dienen deze als uitgangspunt tijdens het ontwerpen van de woning. Zo geniet de hulpbehoevende van een woning die aansluit bij zijn of haar woonwensen. Ook tijdens de bouw van de mantelzorgwoning bent u van ontwerp tot plaatsing betrokken. Om de voorkeuren inzichtelijk te krijgen vindt er een eerste gesprek plaats, waarin naast de wensen ook de plaatsingsmogelijkheden besproken worden. Aan de hand daarvan wordt er een concept plattegrond opgesteld. Bent u hier tevreden mee? Dan kan de definitieve plattegrond worden opgemaakt en gaat de bouw van start. De laatste stap omvat de plaatsing van de mantelzorgwoning, waarna u of de mantelzorgontvanger zijn of haar intrede kan doen.

Keuze uit verschillende varianten

Voordat u besluit een mantelzorgwoning te kopen bent u vast benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van de woning. Of u nu dol bent op een landelijke stijl of liever in een moderne zorgunit verblijft: de keuze is aan u. Ook kunt u kiezen uit mantelzorgwoningen met verschillende afmetingen, die afhankelijk zijn van de plaatsingsmogelijkheden en de regelgeving van de gemeente. Hierdoor geniet u of uw dierbare van een woning die geheel naar eigen smaak is.

Mantelzorgwoning kopen

Geen vaste prijs voor een mantelzorgwoning

Belangrijk om te weten is dat de prijzen van de zorgwoningen verschillen per situatie. Zo bepalen de verschillende eisen met betrekking tot de zorgfaciliteiten welke prijs u betaalt bij de aanschaf van een woning, evenals de plaatsingsmogelijkheden en het maatwerk van de woningen. Daardoor wordt er bij Continental Zorgwoningen niet gewerkt met een standaard prijs. Wist u dat het aanbod alleen bestaat uit zorgwoningen met de hoogste kwaliteitseisen? Zo kunt u dus zonder zorgen de mantelzorgwoning kopen met een prijs die past bij uw budget.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een mantelzorgwoning? Neem dan contact op met onze adviseur en bespreek wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact met ons op

Bekijk ook onze andere blogs