Een tijdelijke zorgunit: hét alternatief voor aanpassingen aan uw woning

Dicht bij huis uw dierbare verzorgen? Dan kan een tijdelijke zorgwoning in de tuin of aan het huis de oplossing bieden. Op deze manier bent u nooit meer urenlang aan het reizen en veel geld kwijt aan de reiskosten om de mantelzorgontvanger te ondersteunen. Een ander voordeel is dat de hulpbehoevende in zijn of haar vertrouwde omgeving de zorg kan ontvangen die nodig is. Een win-win situatie voor beide partijen. Bovendien zijn er nog meer voordelen verbonden aan het aanschaffen van een mobiele woning. Benieuwd geworden welke dat zijn en wilt u ook weten hoe de aanschaf van een mantelzorgunit aan huis in zijn werk gaat? Lees dan snel verder en ontdek waarom zo’n luxe woonunit een uitkomst is.

Een tijdelijke zorgunit

Een woning aanpassen is een ingewikkeld proces

Indien uw dierbare voor een periode intensieve zorg nodig heeft, maar wel de wens heeft om thuis verzorgd te worden, kunt u ervoor kiezen om allerlei aanpassingen te doen in de huidige woning. Op deze manier hoeven er geen verzorgingstehuizen aan te pas te komen. Er zit echter een flink prijskaartje aan deze aanpassingen. Bovendien moeten de op maat gemaakte zorgoplossingen na gebruik weer verwijderd worden. In dat geval kan een mantelzorgunit kopen een alternatief zijn. Zo geniet u of de zorgbehoevende binnen een korte tijd van zijn of haar eigen plek met alle benodigde voorzieningen binnen handbereik.

Voordelen van een tijdelijke zorgunit

Een van de grootste voordelen van een tijdelijke zorgunit van Continental Zorgwoningen is dat u de woning geheel naar eigen wens in kunt richten. Zo wordt de mantelzorgunit, meestal een luxe woonunit voor ouderen, naar de smaak van de bewoner aangepast en voelt hij of zij zich hier volledig thuis. Niet alleen zijn er talloze mogelijkheden voor de inrichting, ook zijn er meerdere opties voor de benodigde zorgfaciliteiten. Of de bewoner nu een traplift of een volledige spoel- en föhninstallatie nodig heeft: bij Continental Zorgwoningen is niets te gek. Moeten er aanpassingen gedaan worden in de luxe woonunit of zijn de faciliteiten overbodig geworden? Ook dat is geen probleem en kan binnen mum van tijd worden geregeld.

Een tijdelijke zorgunit

Dezelfde luxe als uw eigen huis

Wilt u een mobiele woning kopen die niet onder doet voor de luxe van uw eigen huis? Dan zit u bij Continental Zorgwoningen op de juiste plek. Ook zijn er verschillende prijsopties beschikbaar voor de woning zelf, de materialen en de inrichting. Hierdoor is het voor elke bewoner mogelijk om betaalbare zorg te krijgen in een vertrouwde omgeving.

Het proces naar een eigen mantelzorgwoning

Bent u overtuigd en wilt u ook een eigen mantelzorgwoning? Dan zal er eerst een gesprek plaatsvinden waarin al uw wensen en behoeften in kaart worden gebracht. Naar aanleiding van dit gesprek ontvangt u een conceptplattegrond van de woning. Is dit volledig naar uw smaak? Dan wordt de definitieve plattegrond opgesteld en kan worden gestart met de bouw. Hierbij maken wij gebruik van luxe en hoogwaardige bouwmaterialen. Zodra de woning gebouwd is, zal Continental Zorgwoningen deze kant en klaar afleveren.

Ook een zorgwoning in de tuin laten plaatsen? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op.

Neem contact met ons op

Bekijk ook onze andere blogs