Flexibel wonen steeds populairder

Dat de vergrijzing in Nederland de komende jaren hard toeneemt is een ding dat zeker is. Zo wordt het aantal ouderen in 2040 geschat op 4,7 miljoen. Zelfstandig wonen zal er voor het overgrote deel van de ouderen niet in zitten, waardoor de vraag naar passende zorg zal stijgen. Door deze enorme groei komt er grote druk te liggen op de schouders van het zorgpersoneel en raken bejaarden- en verpleeghuizen overvol. Een onwenselijke situatie voor zowel de hulpbehoevende als voor de dierbaren, aangezien de nodige zorg niet altijd gegarandeerd kan worden. De oplossing ligt verscholen in het zelfstandig wonen met zorg op maat.

Heeft u daarom al eens nagedacht over een luxe woonunit voor ouderen? Zo ontvangt de mantelzorgontvanger de zorg die nodig is, en kan hij of zij zo lang mogelijk genieten van de vrijheid die daarbij komt kijken. Een ander voordeel is dat de woning gewoon in de tuin of aan het huis geplaatst kan worden, waardoor u altijd binnen mum van tijd bij de zorgbehoevende op de stoep staat. Als u ook nieuwsgierig bent geworden waarom een zorgunit een uitkomst is, lees dan snel verder.

Mantelzorgwoning

Toenemend aantal ouderen

De welvaart en verbeterde gezondheidszorg zijn de oorzaak van de vergrijzing in Nederland. Iedereen wordt ouder, en dat betekent ook dat uw ouders in een stadium terecht komen waarin zij verzorgd moeten worden. Aangezien dit een situatie is waarin velen verkeren, maakt dat het problematisch om iedereen de zorg te bieden die hij of zij nodig heeft. Het resultaat is dat mantelzorg aan populariteit wint. Wat niet vergeten moet worden, is dat dit een zware taak is. Zeker wanneer daarmee veel reistijd en kosten gemoeid zijn. In dat geval kan het voor de verzorger een verlichting zijn om dicht bij huis zorg te kunnen bieden. Bovendien kan de hulpbehoevende op deze manier profiteren van privacy en vrijheid, waardoor beide partijen blijven genieten van hun leven.

Zelfstandig blijven wonen

Verhuizen brengt veel stress met zich mee. Zeker voor ouderen die plotseling hun eigen vertrouwde omgeving moeten inruilen voor een verzorgingstehuis kan dit een grote klap zijn. Deze “laatste” fase is juist het moment om te genieten van wat het leven nog te bieden heeft. Vaak zorgt een bejaardentehuis voor het tegenovergestelde, waardoor het fijn is om de mantelzorgontvanger zo lang mogelijk te laten genieten van zijn eigen plek. Uit onderzoek van het CBS blijkt dan ook dat veel ouderen hun huis niet willen verlaten, maar wel openstaan voor het aanpassen van hun eigen woning. Iets wat met een zorgwoning in de tuin of aan huis eenvoudig te bereiken is.

Mantelzorg

Een mantelzorgwoning is de oplossing

Een mantelzorgwoning kopen is dus de uitkomst om zelfstandig te wonen met zorg die daarbij past. Deze woning kan binnen een kort tijdsbestek worden gebouwd en geplaatst, waardoor de zorgontvanger niet lang hoeft te wachten op zijn eigen plek. Niet alleen voldoen de woningen van Continental Zorgwoningen aan de hoogste kwaliteitseisen, de woningen worden ook nog eens volledig op maat gemaakt. Bovendien bent u betrokken in het hele proces, waardoor u altijd op de hoogte blijft van ontwerp tot plaatsing. Indien er behoefte is aan een trap- of stoellift kan dit eenvoudig geplaatst worden, evenals een volledige spoel- en föhninstallatie. Daardoor is de woning van alle gemakken voorzien. Veranderen de zorgwensen? Dan is dit binnen mum van tijd aangepast. Ideaal, want zo geniet echt iedereen van de voordelen van een mantelzorgwoning. 

Wil uw dierbare ook zo lang mogelijk zelfstandig wonen en wilt u dicht bij huis zorg bieden? Neem dan contact op Continental Zorgwoningen en bespreek wat de mogelijkheden zijn. 

Neem contact met ons op

Bekijk ook onze andere blogs