Waarom een mantelzorgwoning kopen?

Een mantelzorgwoning kopen stelt vooral oudere mensen in staat om langer zelfstandig te wonen met behulp van familie of vrienden die mantelzorg verlenen. Een mantelzorgwoning is een kleine zelfstandige woning bij het huis van de mantelzorger of van degene die zorg nodig heeft. 

Wanneer u als mantelzorger dichter bij de persoon wilt wonen waarvoor u zorgt, dan bestaat de mogelijkheid om een mantelzorgwoning te laten bouwen bij of aan uw woning. De andere mogelijkheid is een mantelzorgwoning bouwen bij het huis van de persoon die u verzorgt. Dit betekent dus dat een zorgunit bestemd kan zijn voor zowel de mantelzorger als de persoon die mantelzorg krijgt.

Een mobiele mantelzorgwoning bouwen

In de meeste gevallen woont onze doelgroep in een vrijstaande woning. Dan is een luxe en verplaatsbare mantelzorgwoning aan huis ideaal. Het afwerkings- en isolatieniveau van de woningen van Continental Zorgwoningen overtreft de traditionele chaletbouw. U hoeft dan ook niets in te leveren op wooncomfort. Een in delen verplaatsbare mantelzorgwoning is daarbij uitermate geschikt voor hergebruik nadat de mantelzorgsituatie is beëindigd. De mobiele mantelzorgwoningen voldoen strikt aan alle eisen van het bouwbesluit. 

Bekijk ons aanbod zorgwoningen